Arbejdspladskultur
– individ og fællesskab

Sammenhængskraft og fællesskab er et lidt luftige begreber, som kan betyde noget forskelligt fra medarbejder til medarbejder. I det hybride arbejdsliv, hvor medarbejdere ikke er sammen på arbejdspladsen hver dag, er det ikke længere en selvfølge, at fællesskabet opstår naturligt. Derfor kræver det en bevidst indsats at skabe en arbejdspladskultur, hvor tillid, samarbejde og fællesskab kan trives.

I det hybride arbejdsliv handler arbejdspladskultur om at skabe rum og tid til dialog, nærvær og relationer – når vi er online, og når vi er fysisk sammen. Ved at fokusere på fællesskabet kan vi styrke trivslen, samarbejdet og kvaliteten i arbejdet.

Sørg for at sikre fællesskabet i teamet, og at teamet både indgår i og bidrager til fællesskabet og kulturen på arbejdspladsen.

Læs mere

Få gode råd til, hvad I kan gøre i teamet, når I vil styrke fællesskabet og kulturen på arbejdspladsen.

Læs mere

Tag en dialog i teamet om, hvordan I lykkes med samspillet på tværs, både det formelle og det uformelle, og hvordan I bedst understøtter det sociale samvær.

Læs mere

Styrk arbejdspladskulturen, sammenhængskraften og fællesskabet i teamet og på arbejdspladsen.

Download

Læs mere om hvad fællesskabet betyder for effektivitet, produktivitet, trivsel og engagement, samt hvorfor tomme kontorer kan være en stemningsdræber.

Læs mere

Vi har brug for fælles oplevelser og fælles historier, for at hænge sammen som arbejdsplads. Derfor kan mere hjemmearbejde og halvtomme kontorer være en udfordring både fagligt og socialt.

Det hybride arbejde udfordrer sammenhængskraften

Deltagere: Afdelingsdirektør Anders Gravgaard Hyldelund, Nykredit, fællestillidsrepræsentant Gitte Kondrup, Helsingør Kommune og organisationsanalytiker Eva Bjerrum, Alexandrainstituttet. 
Vært: Søren Svith. (Kilde: Podcast: Det hybride arbejdsliv)