Fleksibilitet
– hvor og hvornår

Fleksibilitet kan handle om, hvornår man arbejder, og hvor man arbejder fx. Fleksibilitet giver både en følelse af indflydelse på sit eget arbejde og en mulighed for at balancere arbejde og familieliv bedre.

Der kan være stor forskel på, hvordan forskellige medarbejdere opfatter fleksibilitet og har behov for den.

Der er forskel på, hvad man som medarbejder vægter højst. Hvis man har mindre børn og langt til arbejde, kan det være fleksibilitet og muligheden for hjemmearbejdsdage, der tæller mest. Andre, herunder nye medarbejdere og mange unge mennesker, kan have ekstra behov for det faglige og sociale fællesskab på arbejdspladsen.

Balancer hensynet til medarbejdernes behov for fleksibilitet og hjemmearbejde med arbejdspladsens og teamets behov for tilstedeværelse.

Læs mere

Få gode råd til, hvad I skal være opmærksomme på ved aftaler om hjemmearbejde.

Læs mere

Tag en dialog om balancen mellem individuelle behov og arbejdspladsens behov, samt hvordan I tager imod nye medarbejdere i teamet.

Læs mere

Få afklaret mulighederne for fleksibilitet i teamet, få planlagt fordelingen mellem dage på kontoret og dage hjemme og aftal hvilke dage I er sammen på kontoret.

Download

Læs mere om balancen mellem jeg’et og vi’et, om de udfordringer hybridarbejde skaber og om hvilke hensyn, der skal tages.

Læs mere

Hør en række argumenter for, hvorfor hjemmearbejde aldrig kan blive en umistelig ret. Aftaler om hjemmearbejde bør hele tiden være til diskussion, så ordningerne passer til opgaver og alle medarbejderes behov.

Plads til alle – og til opgaven

Deltagere: Hanne Moltke, ledelsesrådgiver i konsulentfirmaet New Stories.
Vært: Søren Svith. (Kilde: Podcast: Det hybride arbejdsliv)